بیانات حضرت ایت الله سید محمد جواد علوی بروجردی در دیدار با دانشجویان خارجی دانشگاه تهران رشته زمین شناسی
به اطلاع رسانی دفتر معظم له و گزارش خبرنگار حسن اردی خانی و حوزه، آیت الله علوی بروجردی امروز در دیدار با دانشجویان خارجی دانشگاه تهران در رشته ایران شناسی که در سالن جلسات کتابخانه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی قم برگزارشد اظهار داشت: قطعا سه مسئله «زبان فارسی»، «تاریخ و فرهنگ ایران» و «تاریخ و فرهنگ ایران با زمینه اسلام» جاذبه ای برای شما شده است که برای تحصیل در ایران اسلامی حضور پیدا کنید.
*دلائل جذابیت زبان فارسی
وی ابراز داشت: انصاف این است که زبان فارسی، انسان را برای تحصیل ایران شناسی می کشاند؛ چراکه این زبان، منبع فوق العاده غنی برای شعر، ادبیات و عرفان است.
این استاد حوزه با بیان این مطلب که عرفان در شعر فارسی بسیار غنی تر از عرفان در شعر عربی است، خاطرنشان ساخت: حافظ یکی از شعرای ایرانی است که برای دیوان او، صدها شرح نوشته شده که نشان از غنی بودن آن است.
وی ادامه داد: منابع ادبیات ایرانی از نثر و نظم بسیار غنی است که گذاشتن وقت برای آن بیهوده نیست.
آیت الله علوی بروجردی یادآور شد: ما در چین، تاج محل هندوستان و ... بناهایی داریم که شعر فارسی بر روی آن حک شده است که نشان از گسترش این زبان در دنیا می باشد.
وی با بیان این مطلب که زبان فارسی از گذشته در دنیا تأثیرگذار بوده است، تصریح کرد: امروز کشورهای افغانستان و تاجیکستان به زبان فارسی سخن می گویند که نشان از تأثیرگذاری آن است.
*ایران کشوری صاحب تمدن که دارای زمینه مناسب برای تحصیل است
این استاد حوزه بیان داشت: ایران به عنوان کشوری صاحب تمدن و فرهنگ، زمینه مناسبی برای تحصیل است.
این کارشناس حوزوی اظهار داشت: تمدن از سال های دور در ایران وجود داشته و تخت جمشید و ... آثار این تمدن و فرهنگ است.
آیت الله علوی بروجردی ابراز داشت: در فرهنگ و تمدن ایرانی، آداب و سنن ممتازی وجود داشته و گذشته افتخار آمیزی دارد؛ البته برخی از مشکلات هم بوده که متوجه آن هستیم.
وی ادامه داد: سعه فکری و تحمل نسبت به افکار دیگران آنقدر از سوی ایرانیان بالا بود که یهودیان به راحتی در کنار ما زندگی می کردند؛ اما در تاریخ آمده است که در اروپا یهودی ستیزی های بسیاری وجود داشت و جنگ هایی صورت پذیرفت.
*بر اساس واقعیت ها ایران را قضاوت کنید
این استاد حوزه با تأکید بر قضاوت درست از ایران اسلامی، خاطرنشان ساخت: شما به عنوان ناظر در ایران اسلامی حضور داشته و باید واقعیت ها را دیده و بر اساس آن قضاوت کنید.
این کارشناس حوزوی تصریح کرد: ما خواستار قضاوت صحیح از سوی شما در کشورهایتان هستیم.
آیت الله علوی بروجردی با اشاره به علاقه ایرانیان به اهل بیت(ع) اذعان داشت: در نظام ساسانی برابری و عدالت وجود نداشت و ایرانیان به دنبال اسلام برابر بودند؛ به همین دلیل از این دین استقبال کرده و آن را در وجود حضرت علی(ع) و اهل بیت(ع) مشاهده کرده و قبول کردند.
وی ادامه داد: عقیده عدالت طلبی، اسلامیت خواهی، حقیقت خواهی همراه با زجری که ایرانیان از حملات متعدد دشمنان در طول تاریخ چشیده اند، نشان از اسلام واقعی ایرانیان است.
این استاد حوزه با بیان این مطلب که این ظلم ها، موج و ندایی در کشور به نام بیداری ایجاد کرده بود، اظهار داشت:
این بیداری در مشروطیت ایران که به دست روحانیت شیعه و شخص آیت الله العظمی آخوند ملا محمد کاظم خراسانی محقق شده بود، وجود داشت و فریاد مظلومیت مردم و بیداری آنان با حرکت روحانیت شیعه عجین شده بود.
این کارشناس حوزوی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ادامه بیداری مشروطه، نهضت نفت و آن بیداری می باشد.
*ترور از سوی دیگران؛ اما قضاوت های نادرست علیه ایران
آیت الله علوی بروجردی با اشاره به قضاوت های نادرست غربی ها از جمهوری اسلامی ایران، ابراز داشت: امروز تجاوزات زیادی از سوی کشورهای گوناگون در حال رخداد است؛ اما قضاوت های نادرست علیه ایران انجام می دهند.
وی ادامه داد: امروز برای آنکه ما را از صفحه مطرح بودن در روزگار محو کنند، رفتارهای عجیب و غریبی انجام می دهند.
این استاد حوزه خاطرنشان ساخت: امروز مشاهده می شود که در غالب کشورها، آزادی خواهی و آزادی طلبی، تروریست تلقی می شود؛ اما حرکت هواپیمای بدون سرنشین که بر روی مردم بیگناه بمب می ریزند، ترور به حساب نمی آید.
این کارشناس حوزوی تصریح کرد: اگر بخواهند با این معیارها ما را مورد قضاوت قرار دهند، ایران کشوری متمرد به حساب می آید که واقعیت ندارد.
آیت الله علوی بروجردی با بیان چند سوال، اظهار داشت: آیا امروز حقوق بشر در ایران زیر پا قرار می گیرد یا عربستان؟ آیا حرکت اخیر شما در مصر کودتا بود یا نهضت؟ آیا محاکمات شما در مصر رعایت حقوق بشر است؟ سوال های بسیاری وجود دارد که نشان از عدم رعایت حقوق بشر در بسیاری از کشورهاست.
وی ابراز داشت: امروز ایران اسلامی با این تبلیغات مواجه است و شما باید مطالعات خود را عمیق کرده و با زبان فارسی به تحقیق گسترده بپردازید.
این استاد حوزه خاطرنشان ساخت: شما به عنوان سفیران ایران اسلامی در کشورهای خود هستید و باید واقعیت ها را برای مردمان خود بیان کنید.
*مذاکرات برای تعامل بیشتر با دنیاست؛ اما زیربار ظلم نمی رویم
این کارشناس حوزوی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره مذاکرات 1+5 گفت: مذاکرات برای تعامل بیشتر با دنیاست و امیدواریم به نتیجه برسد؛ اما نباید عزت و اقتدار این ملت و مردم خدشه دار شود؛ چراکه مردم ما زیر بار ظلم نرفته که 8 سال جنگ تحمیلی نشان از ایستادگی در برابر ظالم است.