همایش تقدیر از اثار و پایان نامه های تقریب مذاهب اسلامی در خراسان رضوی مطرح شد
شنبه, ۲ خرداد ۱۳۹۴، ۰۳:۲۱ ق.ظ
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز بر همین اساس بر وحدت جامعه اسلامی تاکید دارند، گفت: عالمان شیعه و سنی با گفتگوی میان خود میتوانند راهی عملی برای وحدت جامعه اسلامی را نشان دهند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه مسجد، نماز و عیدهای اسلامی فرهنگ جامعه را شکل میدهد، اظهار کرد: رسانهها و نظام اسلامی باید نسبت به این عوامل فرهنگساز اهتمام بیشتری داشته باشند.
مشکل تکفیر، فقط امنیتی نیست
همچنین در این همایش، آیت ا... مهدی هادویتهرانی، استاد برجسته حوزه علمیه و پژوهشگر و مولف عرصه دین، از بین رفتن جریان تکفیر را با توجه به قرار گرفتن پژوهشهای تقریبی در کنار ابزارهایی مانند رسانه، مدیریت، سیاست و امنیت ممکن دانست و گفت: امروزه کسانی که به دین اسلام تمایل دارند با بحران جدی مواجه شدهاند؛ زیرا غرب اندیشه تکفیر را در سطح جامعه اسلامی مطرح کرده و موجب ایجاد تفرقه شده است.وی با بیان این که امروزه تلاش میشود تا چهره اسلام را خشن، غیر عقلانی و غیر انسانی نشان دهند، گفت: مسئله تکفیر تنها یک مشکل امنیتی نیست؛ بلکه مسئلهای فکری است و زمانی که یک شبهه برضد اسلام وارد میشود باید ضمن آشنایی با منابع انسانی، به آن پاسخ داد.
آیت ا... هادوی تهرانی، فهم درست قرآن و توجه به این منبع کامل را از رسالتهای مهم پژوهشگران مسلمان عنوان کرد.
تقریب مذاهب شعاری نباشد
در این همایش، آیت ا... سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد نیز با اشاره به اینکه برای به وجود آوردن یک حرکت در میان امت اسلام به قیام جمعی نیاز است، گفت: این کار در برابر هجوم و توطئههای غرب و استکبار علیه اسلام نیاز است و ضرورت دارد که برای مقابله و حرکت گسترده از فضای شعار تقریب مذاهب جدا شده و به حوزه واقعیت منطقی و اندیشهای وارد شویم.
وی با اشاره به حرکتهای افراطی در جامعه اسلامی و سازماندهیهایی که برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان انجام میشود، ابراز کرد: استکبار با استفاده از این شگرد به دنبال براندازی اسلام و امت اسلامی است و ما باید بدانیم که تقریب مذاهب تنها راه درمان است. عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: برای رسیدن به تقریبی که از پشتوانه علمی، منطقی و باورمندانه برخوردار باشد باید حرکت جدی جمعی ایجاد شود.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام محمدحسین مختاری، رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریب مذاهب، هدف این مرکز را تامین پژوهشهای تقریب مذاهب اسلامی و برجستهکردن نظرهای مشترک شیعه و سنی دانست و یادآور شد: این پژوهشگاه با استفاده از روشهای نوین و توان علمی و پژوهشی حوزه و دانشگاه، آثار و محصولهای ارزشمندی را ارائه کرده است.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری این همایش به منظور نگاه تقریبی در مراکز علمی و فرهنگی نهادینه و پایان نامههایی با این دیدگاه تدوین شود.
گفتنی است، در این همایش که نخستین دوره آن سال گذشته در قم برگزار شد، از ١١ پژوهش برتر در زمینه تقریب مذاهب اسلامی تقدیر و ١١ عنوان کتاب رونمایی شد.
۹۴/۰۳/۰۲